Consult

 

Als u even homeopathisch consult wilt dan kunt u telefonisch of via de mail contact opnemen met mij. Ik kom bij u thuis voor een consult zodat ik het dier in zijn eigen omgeving kan zien.
Het eerst consult duurt 1 tot 1½ uur, vervolgconsulten ongeveer een half uur tot 3 kwartier. Vervolgconsulten zullen in veel gevallen telefonisch gehouden kunnen worden.

Tijdens het 1e consult komen naast de reden van komst - de huidige klacht - ook zaken aan de orde zoals de ziektegeschiedenis van uw dier, de daarbij gebruikte medicatie, vaccinaties, zijn biografie, voeding, erfelijke informatie en karakteristieke eigenschappen. Hieruit volgt een behandeladvies.
Uiteraard wordt er gekeken naar de ontstaansgeschiedenis van de klacht, want geen enkele klacht ontstaat ‘zomaar’ uit het niets.

 

 

 

 

Duur van de behandeling.

 

De duur van de behandeling is van vele factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld de ernst van de ziekte, de leeftijd van het dier en hoelang de klachten al bestaan. Hier is vooraf lastig hier een indicatie voor te geven.

Naast de vele chronische klachten zijn ook acute klachten goed met homeopathie te behandelen!
Voor acute ziekten kan ik, mocht een afspraak te lang duren, ook direct telefonisch middelen voorschrijven.
In spoedgevallen is het raadzaam eerst contact op te nemen met uw dierenarts. U kunt altijd naast een reguliere behandeling of na de reguliere behandeling homeopathisch behandelen. Volgens de wet mogen alleen dierenartsen een medische diagnose stellen. Een homeopathisch therapeut stelt een behandeling op naar aanleiding van zichtbare symptomen en werkt op het zelf genezend vermogen van een dier en is daarom niet vergelijkbaar met de behandeling door een arts.

Tarieven:

 

 

1e consult € 75,00 Incl. 1e update excl. medicatie
Vervolgconsult € 40,00 excl. medicatie
Tel. consult € 15,00 per kwartier excl. medicatie

 

 

Reiskostenvergoeding:

tot 80 km. enkele reis vanaf (7245 RP) € 0,25 per km.  
boven 80 km op aanvraag  

 

 

Medicatie:

Homeopatische ruikmedicatie € 6,50 per stuk incl. 6% btw
Homeopatisch druppelflesje € 7,50 per stuk incl. 6 % btw

 

Overige medicatie, zoals celzouten en oertincturen – afhankelijk van de hoeveelheid.

 

  • NB In het weekend geldt een toeslag van 25% op bovengenoemde tarieven.